לאורך שנות שירותי בצה"ל, תמיד חשבתי שאני נמצא בצד הנותן – מגנה, תורם ומסייע. לא העליתי בדעתי שיום יבוא ואמצא את עצמי זקוק לעזרה. תאונה קטנה ושגרתית במהלך תרגיל הביאה אותי לתוך מאבק מתיש מול מערכת הביטחון.
רק בזכות עורך דין משרד הביטחון, שהוביל את התהליך במקצועיות ובמסירות, הצלחתי לזכות בהכרה מלאה בזכויותיי. במאמר זה אספר כיצד הכל התחיל, ומה אפשר ללמוד מסיפור המקרה שלי.
שירתתי כקצין לוגיסטי בצה"ל. במהלך אחד התרגילים השגרתיים, מעדתי על חפץ בשטח האימון ונחבלתי קשה בברך. בהתחלה לא ייחסתי לכך חשיבות – טיפלתי בפציעה, חזרתי לשגרה, אבל הכאבים לא נעלמו.
לאחר כמה חודשים, מצבי החמיר עד שלא יכולתי לדרוך על הרגל. בדיקה רפואית העלתה שאני סובל מנזק מתמשך שעלול לדרוש שיקום ארוך ואף ניתוח.
כשפניתי למשרד הביטחון בבקשה להכרה בפציעתי, הופתעתי לגלות שהבקשה נדחתה. הטענה הייתה שהפציעה לא קשורה לשירותי הצבאי, אלא לבעיה קודמת שלא ידעתי עליה. הרגשתי חסר אונים מול המערכת.
לאחר הדחייה, הבנתי שאני זקוק לעזרה מקצועית. חבר קרוב המליץ לי על עורך דין משרד הביטחון שהתמחה במקרים כמו שלי. כבר בפגישה הראשונה, הבנתי שמצאתי את האדם הנכון. הוא לא רק הקשיב לכל פרט בסיפור שלי, אלא גם הציע תוכנית פעולה ברורה ומדויקת.
השלב הבא היה הופעה בפני ועדה רפואית. הייתי מאוד לחוץ, אך עורך הדין הכין אותי היטב. הוא הסביר לי איך לתאר את המקרה בצורה ברורה ואותנטית, מה להדגיש ואיך להתנהל מול שאלות קשות. במהלך הדיון, הוא ייצג אותי והבטיח שכל המסמכים והעדויות יוצגו במלואם.
לאחר הוועדה, התחיל משא ומתן עם נציגי משרד הביטחון. עורך הדין התעקש שלא נתפשר על שום פרט. הוא הציג את כל ההוכחות שבידינו, כולל חוות הדעת המקצועיות והעדויות, עד שהצלחנו לשכנע את משרד הביטחון להכיר בפציעה שלי כחלק מהשירות.
לאחר חודשים של עבודה מאומצת, קיבלתי את ההכרה המיוחלת. משרד הביטחון העניק לי אחוזי נכות שהותאמו למצבי הפיזי, יחד עם פיצוי כספי משמעותי. מעבר לכך, קיבלתי גישה לטיפולים רפואיים ושיקום מקצועי, שאפשרו לי לחזור לחיים פעילים ובריאים יותר.
מקרה 1: לוחם קרבי עם פגיעת גב
רן, לוחם בסיירת, נפגע במהלך מבצע קרבי. משרד הביטחון טען שהפציעה לא קשורה לשירות. עורך הדין הצליח להוכיח שהפציעה נגרמה באופן ישיר מהפעילות המבצעית, ורן קיבל הכרה מלאה.
מקרה 2: שוטרת עם פוסט-טראומה
דנה, שוטרת לשעבר, סבלה מפוסט-טראומה לאחר עימות אלים במהלך תפקידה. עורך הדין הביא חוות דעת פסיכיאטרית והוכיח את הקשר בין האירוע לבין מצבה הנפשי, מה שהוביל להכרה בזכויותיה.
מקרה 3: חשיפה לחומרים מסוכנים
משה, שעבד כאיש לוגיסטיקה במערכת הביטחון, פיתח מחלה כרונית בעקבות חשיפה לחומרים רעילים. משרד הביטחון טען שאין קשר לשירות, אך עורך הדין הצליח להציג הוכחות חותכות.
משרד עורכי דין צדוק את צדוק מתמחה בניהול תביעות מול משרד הביטחון. אנו מבינים את המורכבות והאתגרים הכרוכים בתביעות מסוג זה, ומספקים ליווי אישי ומקצועי לכל אורך הדרך.
פנו אלינו עוד היום לייעוץ ראשוני ותנו לנו לעזור לכם לממש את זכויותיכם.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.