ברגע שנפגעתם בתאונת עבודה תהיו זכאים לימי מחלה מביטוח לאומי (קצבת דמי פגיעה כתוצאה מתאונת עבודה). תוכלו לקבל דמי פגיעה עד לתקופה של 90 יום. חישוב הפיצוי בהתאם לדמי הפגיעה מחושב לפי ההכנסה שלכם, תקבלו 75% מהכנסה שקיבלתם בעבר. לדוגמא אם הרווחתם 11 אלף שקלים לחודש ברוטו בממוצע, לאחר חישוב המיסים וביטוח לאומי תזכו לקבל 8 אלף שקלים לחודש. אבל מה עושים במקרה של נכות זמנית או קבועה? במקרה הזה ישנה חשיבות קריטית לקביעת אחוזי הנכות על ידי הביטוח הלאומי, למעשה כל אחוז נוסף יכול להוות סכום של מאות שקלים נוספים שתקבלו בכל חודש. הביטוח הלאומי יכול לספק לכם מענק חד פעמי או קצבה חודשית קבועה לכל החיים. הכול תלוי בדרך שבה תציגו את המקרה שלכם מול הועדות השונות. כמו כן ניתן לתבוע את חברת הביטוח או קרן הפנסיה.
הנה כמה דברים חשובים שכדאי לכם לדעת לגבי תאונות עבודה
המעסיק מבקש ממכם לחתום על פשרה? אל תחתמו ללא ייעוץ משפטי.
יש ברשותכם תיעוד על התאונה? שמרו אותו, בנוסף עליכם לשמור את כל המסמכים הרפואיים.
שמרו כל קבלה שקשורה לכל הוצאה רפואית או הוצאה אחרת שנגרמה לכם בעקבות התאונה, הדבר בהחלט יעזור לכם בקבלת החזרים במקרה של תביעות עתידיות.
הידעתם? גם פגיעה נפשית שנגרמת כתוצאה מעבודה נחשבת לתאונת עבודה.
ישנם גורמים רבים אשר יכולים להוביל לפגיעה נפשית בעבודה- החל מתאונת דרכים ועד למראות שאליהם נחשפים במסגרת העבודה, לדוגמה במקרה של שוטר או כבאי שנחשף למראות קשים.
הפגיעה הנפשית יכולה להוביל לפוסט טראומה- דבר שיכול להתבטא בהפרעות נפשיות קלות כמו דיכאון וחוסר שינה ובמקרים קיצוניים יותר להפרעות חמורות יותר כגון סכיזופרניה או פגיעות אחרות הדורשות אשפוז.
חשוב לדעת שפוסט טראומה בהחלט יכולה לפגוע בעובד וביכולת שלו לבצע את עבודתו, היא יכולה להוביל לאובדן כושר עבודה ובמקרים מסוימים היא אף מובילה להתפטרות בשל העומס הנפשי. לכן כאשר נגרמת פגיעה נפשית כתוצאה מהעבודה יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מתאים. במקרים רבים העובדים לא מודעים לדרך שבה הם יוכלו לקבל את הזכויות שמגיעות להם בעקבות הפגיעה הנפשית שנגרמה להם.
סוג נוסף של פגיעות בעבודה, מיקרו טראומה
מדובר בפגיעה הנגרמת בעיקר בעבודות פיזיות בעקבות ביצוע פעולות חוזרות ונשנות למשך תקופות זמן ארוכות.
מדובר בפגיעות שיכולות להוביל לאובדן כושר עבודה. פגיעות אלו נקראות- פגיעות מיקרו טראומה. מבחינת משפטית צריך להוכיח שנגרמו לעובד נזקים כתוצאה מהפעולות שהוא ביצע, גם אם מדובר בפעולות זעירות. יש להוכיח את הנזק שנגרם מכל פעולה ולהראות את הנזק הכולל שנגרם לעובד.
האם אפשר לעבור את התהליך מול ביטוח לאומי או מול חברות הביטוח לבד?
אפשר לעשות את זה, אבל כדאי לדעת שמדובר בתהליך מורכב, כזה שמצריך ידע וניסיון, אם אין לכם ידע משפטי וניסיון בהתעסקות מול חברות ביטוח וגופים גדולים, התוצאה שתגיעו אליה לא תשרת אתכם. כלומר הביטוח הלאומי ישלם לכם את הסכום המינימלי או שהם ידחו את התביעה שלכם. גם את תתבעו את חברת הביטוח או את המעסיק ישירות, בסופו של דבר תצטרכו ייעוץ משפטי. לכן עדיף להקדים תרופה למכה ולהסתייע בסיוע משפטי החל מהרגע הראשון. זכרו- אתם מתמודדים מול מערכות ענקיות שיש להן צוותים משפטים, לכן לא כדאי לכם לעבור את התהליך הזה לבד, תמיד עדיף שיהיה לכם ליווי משפטי מקצועי לאורך כל הדרך.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.