ראשית נתחיל מההגדרה של מהי תאונת עבודה – לפי הגדרת הביטוח הלאומי, מדובר בתאונה שקרתה לעובד תוך כדי עבודתו או עקב עבודתו. בישראל נגרמות בין 10 ל-20 תאונות עבודה מדי יום, חלקן מוגדרות בתור פגיעות קלות אך מובן שישנן תאונות הקשות המסתיימות במוות או פציעה קשה.
מהן הסיבות העיקריות לתאונות עבודה בישראל?
הסיבות העיקריות לתאונות עבודה בישראל הן אי הקפדה על נהלי הבטיחות – עבודה ללא ציוד מגן, עבודה ללא הכשרה מתאימה ושעות עבודה ארוכות מדי אשר גורמות לעייפות ומגבירות את הסיכוי לפציעות.
סיבות נוספות הן- ציוד פגום, אי קיום תדריכי בטיחות וחשיפה לחומרים מסוכנים. ראוי לציין, בחלק ממקומות העבודה כבר נגרמו תאונות קלות בעבר, אך הנושא לא טופל כראוי מסיבות כלכליות, דבר שמוביל לתאונות חוזרות.
מה בעצם נחשב לתאונה עבודה ומה לא נחשב לתאונת עבודה?
הנה מספר דוגמאות למה נחשב לתאונת עבודה מבחינת החוק
מה לא נחשב למוכר בתור תאונת עבודה?
אם העובד הפר את הוראות הבטיחות כפי שניתנו לו ידי מעסיקו או אם הוא נהג ברשלנות שגרמה לפציעתו, הדבר עלול לא להיות מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי בתור תאונת עבודה. חשוב להדגיש שלא מדובר בכלל אצבע ורצוי לבחון כל מקרה לגופו.
אם העובד נסע בזמן העבודה לסידורים אישיים והיה מעורב בתאונת דרכים, התאונה לא תהיה מוכרת בתור תאונת עבודה.
מה עושים לאחר תאונת העבודה?
הפעולה הראשונה שתעשו היא כמובן קבלת טיפול רפואי- בזמן הפנייה למוסד הרפואי עליכם לציין שמדובר בתאונת עבודה וליידע את המעסיק (עליכם לשמור את כל המסמכים הרפואיים). לאחר מכן עליכם למלא טופס בל/250 אם אתם שכירים או טופס בל/283 אם אתם עצמאיים. השלב הבא הוא הגשת הדיווח לביטוח הלאומי לצורך הכרה כנפגע תאונת עבודה (חשוב לדעת המוסד לביטוח לאומי לא בודק מי אשם בתאונת העבודה.)
ההכרה כנפגע תאונת עבודה אמורה לשפות את הנפגע אם הוא לא יוכל לחזור למקום העבודה במשך 90 יום. אם הפגיעה גרמה לנכות קבועה או זמנית, אפשר לתבוע דרגת נכות. דרגת הנכות נקבעת על ידי ועל עדה רפואית של הביטוח הלאומי – תחילה קובעים נכות זמנית ולאחר מכן נכות קבועה. כמו כן ישנה אפשרות לתבוע את המעסיק, בדרך כלל עושים זאת ברגע שישנה רשלנות ישירה, לדוגמה במקרה שהוא לא תיקן ליקוי במבנה שגרם לכם לפציעה. אם לא תוכלו לחזור לעבודה בגלל הפציעה תוכלו לתבוע את קרן הפנסיה או חברת הביטוח של המעסיק.
חשוב לדעת, ההתמודדות מול הגופים הללו כרוכה בקשיים בירוקרטיים רבים. לכן רצוי לשכור עורך דין מיומן לאחר הפציעה. בעזרתו תוכלו לקבל הדרכה מלאה על הזכויות שלכם ועל הדרך הנכונה להתמודד מול המוסדות השונים. הוא יסייע לכם באיסוף המסמכים הרפואיים, הפנייה למומחים ובעוד תחומים שיסייעו לתביעת הפיצויים העתידית שלכם.
המשמעות של בחירת עורך הדין המתאים
ההבדל בבחירת עורך הדין שייצג אתכם בהחלט יכול להשפיע על הצלחת התביעה שלכם, זהו למעשה ההבדל בין פיצויים של מאות אלפי שקלים שיעזרו לכם בתקופת ההחלמה, לבין פיצויים זעומים שיותירו אתכם בקשיים כלכליים. לכן תמיד כדאי לבחור במשרד עורכי בעל ניסיון וותק בטיפול בתביעות הקשורות לתאונות עבודה.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.