תביעות סיעוד
מהם התנאים להגשת תביעה לגמלת סיעוד מביטוח לאומי:
- ביטוח לאומי מעניק גמלת סיעוד רק למי שהגיע לגיל פרישה.
- גיל הפרישה לאישה הוא 62, ו -67 לגבר.
- זקוק לעזרה או השגחה של אדם אחר בביצוע פעולות היום יום, כגון: אכילה, עלייה במדרגות, רחצה, הלבשה וכד'.
- על מבקש הקצבה להתגורר בביתו או בדיור מוגן. מבקש קצבה שמתגורר במוסד סיעודי שממון על ידי גוף ציבורי אינו זכאי לקצבת סיעוד.
- אדם המתגורר בבית אבות לא זכאי לקצבת סיעוד (ישנם חריגים).
- אם מבקש הגמלה קיבל את מעמדו כתושב ישראל רק לאחר שהגיע לגיל הפרישה הוא זכאי לקצבת הסיעוד אם עשה עלייה לפי חוק השבות או שקיבל סל קליטה.
- לא זכאי מבקש הגמלה לקבלת קצבת סיעוד אם הוא מקבל את אחת הקצבאות הבאות: קצבה נכות מעבודה, קצבת שירותים מיוחדים, גמלה לטיפול אישי להשגה ממשרד האוצר או הטבה ממשרד הביטחון.
במידה ואושרה קצבת הסיעוד ישנם 6 רמות זכאות שנקבעות לפי יכולת התפקוד של מגיש הבקשה.
ניתן לבחור לקבל את הקצבה בכסף וגם בשירותי סיעוד כגון: טיפול אישי בבית, ביקור במרכז יום, מוצרי ספיגה, לחצן מצוקה ושירותי כביסה.
לאתר של ביטוח לאומי כדי לראות מידע על הרמות השונות של קצבת הסיעוד לחצו כאן
זמן ההמתנה לקצבת הסיעוד משתנה וזה תלוי בנסיבות האישיות של מגיש הבקשה, דבר שעוזר לזרז את ההליך משמעותית היא הגשת המסמכים הרלוונטיים באופן מקצועי ומסודר, דבר המנוע קשיים, עיכובים או דחיות שביטוח לאומי צפוי להערים בפני בקשה שהוגשה לא כסדרה. מדובר בפרק זמן שיכול להשתנות ולהפוך לארוך משמעותית. טיפול מקצועי ומסור בידי עו"ד מנוסה יקל ללא ספק את התהליכים הכרוכים החל מייעוץ ראשוני וליווי אישי עד קבלת הקצבה.
לצורך יעוץ או הגשת תביעה לגמלת סיעוד מביטוח לאומי ניתן לפנות למשרד עו"ד צדוק את צדוק אשר יבדוק את תנאי זכאותכם, המסמכים הנדרשים ויפעל בשמכם מול ביטוח לאומי. המשרד מעניק ללקוחותיו שירות בלתי מתפשר, מקצועיות ומצוינות.
למידע נוסף ותיאום פגישת אבחון וייעוץ ראשוני
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם